
Dobrodošli u Malo Sljeme!
Godine 1952., u srcu prekrasne Medvednice na nadmorskoj visini od 864m, otvoren je planinarski dom Grafičar. Od tada, dom Grafičar postao je omiljeno utočište planinara, izletnika i ljubitelja prirode koji uživaju u netaknutoj ljepoti ovog gorskog područja. Smješten među bujnim šumama i slikovitim stazama, naš dom pruža savršeno mjesto za opuštanje i osvježenje nakon dana provedenog u prirodi.
Godine 1996., u sklopu planinarskog doma, otvoren je Bistro Malo Sljeme, koji od tada neprestano isporučuje najfinija tradicionalna zagrebačka jela. Naš bistro postao je poznat po svojoj gostoljubivosti, toplom ambijentu i autentičnoj kuhinji koja slavi bogatu gastronomsku baštinu Zagreba. Svako jelo pripremamo s ljubavlju i pažnjom, koristeći samo najkvalitetnije sastojke, kako bismo našim gostima pružili nezaboravno kulinarsko iskustvo.
Posjetite nas u Bistrou Malo Sljeme i doživite spoj tradicije i prirode. Bilo da se želite okrijepiti nakon planinarenja, uživati u ukusnom obroku s obitelji i prijateljima ili jednostavno osjetiti duh Medvednice, naš restoran je pravo mjesto za vas. Veselimo se vašem dolasku i radujemo se prilici da vam pružimo najbolje od zagrebačke kuhinje u srcu prirode.
Galerija
Zavirite u čari restorana Malo Sljeme uz pitoresknu prirodu koja ga okružuje, autentični tradicionalni interijer sa zanimljivim detaljima i jela koja naše Malo Sljeme čine tim što jest!
Team Malo Sljeme
Upoznajte ekipu iza najfinije sljemenske kuhinje!

Chef
Valentino Kršić
Nakon brušenja zanata u nekim od najboljih zagrebačkih hotela, chef Valentino preuzeo je palicu u kuhinji našeg restorana. Od tada je glavni tvorac svih najfinijih jela zbog kojih nam se stalno vraćate!

Desna ruka
Tomislav Brkić
Svima poznati Tomek, naš vjerni šanker, uvijek je nasmiješen i spreman za poneku šalu. Osim što će vas poslužiti vašim najdražim pićem nakon duge šetnje, Tomislav vam je na raspolaganju za bilo kakvu pomoć u našemu domu!

Vlasnik
Nikola Brezić
Vođen dugogodišnjim iskustvom rada u ugostiteljstvu i jednoj od najuspješnijih tvrtki za distribuciju hrane i pića za restorane, Nikola se odlučio svoju ljubav i znanje pretočiti u ovaj kultni Sljemenski objekt te ga unaprijediti kroz svoju kreativnost i stručnost.